Elsa Dahlstrand

-Mörnäs – en plats dit vi tog kalvarna på våren för sommarbete, runt ladugården var det mer lämpat för att odla grödor och där kunde de inte vara.

En plats som jag nog skulle åka och titta till om jag var borta i tio år och sedan återkom.

Har många platser att välja på, de flesta i skogen platser man kan sitta på och uppleva tystnaden och samla tankarna en stund.

Minns första gången hon kom till Fengersfors och hur dalgången öppnade sig vid Kristinedal, man kunde se bort till bodarna, arrendegården de skulle titta på för att flytta sitt jordbruk till, en månad senare flyttade de dit.

Vi åker till Mörnäs skogsvägen, kantas av skog och slingrar sig fram och tillbaka, plötsligt öppnar sig ett fält i skogen med en liten gård på en höjd i bortre änden av fältet.

Några stängselstolpar i kanterna vittnar om Elsa och Gunnars tidigare arbete med stängslen. Kroppsarbetet på våren var härligt – att få ta i ordentligt!

2 Comments

  1. Liza Johansson

    Detta har jag förstått genom alla år Elsa. Har suttit med dig och tittat ut över ängarna och kännt hur mycket denna plats betytt för dig. Också gott att kunna återvända för att minnas och njuta av dagen idag. Ni borde verkligen få möjlighet att flytta dit någon gång.

  2. Debs

    I like that is is many people who like to sit down and have a moment to think , often in the cities people are rushing around and never allow themselves a moment