Malin Robertson-Harén

LAGUNEN

När jag var och hälsade på min syster för drygt tio år sen, som då bodde i Fröskog och jag bodde på Manhattan i New York, var vi uppe i kvartsbergen och var vid en sjö som låg mitt i berget. En liten liten sjö med alldeles turkost vatten. Det var som en hemlig lagun mitt i berget, en fantastisk plats som jag aldrig varit på tidigare trots att farmor och farfar bodde väldigt nära det där berget.

Några år senare flyttade jag hem till Sverige och hamnade då även jag i Fröskog men jag hittade inte tillbaka till den där magiska platsen med den turkosa sjön i berget, inte förrän flera år efter när jag råkade se den när jag var och klättrade i bergen med några barn. Jag blev så himla glad när jag såg den igen, denna magiska plats.

THE LAGOON

When I visited my sister about ten years ago, who at the time lived in Fröskog and I lived in Manhattan, New York, we were up in the mouintains and came to a lake which was in the middle of the quarry. A small pond with just turquoise water. It was like a secret lagoon in the middle of the mountain, an amazing place I’ve never been to before although my grandparents used to live very close to that mountain.

A few years later I moved back to Sweden and ended up in Fröskog, too, but I could not return to that magical place with the turquoise lake in the mountain, not until several years after, when I happened to see it when I was climbing in the mountains with some children. I was so happy when I saw it again, this magical place.

 

Photos by Malin Robertson-Harén

http://www.malinrobertsonharen.se/

One Comment

  1. Debs

    WOW. !!!